12 April 2009

Welcome to my home Adrian.....

Alhamdullillah... Meriah sekali di rumah... bila potek and baby boynya tinggal di rumah selama sebulan... mem juga turut sama.. ini kerana husbandnya telah di pindahkan ke Kota Kinabalu... seminggu sudah berada di rumah... rumah aku jadi kelam kabut jadinya.. hahahaha.. almaklumlah Adrian baru berapa minggu umurnya... ramai pengunjung datang kerumah hanya kerana mau melihat Adrian... setiap malam mesti ada saja yg datang... kalau bukan kakak2 aku.. keluarga sebelah papanya pulak..  

Aku suka bau baby... wangi... tp.. beberapa hari Adrian menangis ntah kenapa... menangis tanpa henti.. mungkin belum biasa dgn suasana rumah yg baru di lihatnya... tp.. malam tu kami risau.. lebih2 lagi yg tinggal di rumah hanya aku, ati, mama dan papa adrian... mem tidur dirumah kakak aku di kinarut.. kelam kabut kami jadinya... call sana.. call sini... bertanyakan apa yg patut di buat.. apa tidaknya kami semua tiada pengalaman... lebih2 lagi Adrian anak pertama potek.. hahahaha... keputusan akhir yg kami ambik adalah membawa Adrian ke klinik... rupa2nya kembung perut kerana masuk angin... setelah mengambil ubat.. kami pulang... setibanya di rumah... Syukur Adrian boleh tidur.. lega hati sedikit...

Selama seminggu ini jugakla aku menghabiskan masa di rumah.. hari kerja aku menyiapkan kerja aku seawal mungkin... kerana tidak sabar pulang rumah... jam 5 petang ja... aku bergegas pulang... hanya kerana mau melihat dan bermain2 dgn si baby yg cute dan cerewet itu.. hahahaha... dan yang paling merisaukan kami sekeluarga.. mama adrian melihat bonjolan di lehernya... sedih dan risau jadinya.. potek menelefon kakak aku dan dia menyarankan untuk membawanya ke Klinik Luyang... hari itu jugak kami membawanya ke klinik... doktor memeriksa dan mengesahkan bahawa bonjolan tersebut adalah 'muscle' yang membengkak akibat kesilapan nurse sewaktu menariknya keluar dari rahim mamanya... Doktor mengajar mengurut dgn cara yg betul.. agar bonjolan tersebut berkurangan.. setiap hari si mama akan mengurut dan mengalihkan kepalanya ke kanan agar 'muscle' kembali kepada asal... yg sedihnya.. setiap kali selepas di urut Adrian akan menangis... sedih dan sayu hatiku.. apa lagi papa dan mamanya...  tp.. tiada siapa yg patut di persalahkan... apa yg patut di lakukan adalah berdoa agar Adrian cepat sembuh dan tidak mengalami apa2 yang tidak diingini....

*Ya Allah ya Tuhan kami.. jauhkan lah kami dari segala malapetaka.. lindungilah kami dari gangguan Iblis dan syaitan... jauhkanlah Adrian dari sebarang penyakit... sembuhkanlah dia dan semoga dia sentiasa dalam keadaan sihat dan baik2 belaka.. Amin...

2 comments:

  1. salinahsalleh.blogspot.comApril 13, 2009 at 8:20 PM

    mmm..mesti meriah rumah kaktom skeg ni kan?andu bah..ada baby kecil di rumah..mesti best kan? kena lgi nanti kalo time matanya clear n boleh nampak org,siap lagi dia dah pandai ketawa2 nantii..slalu rasa mau balik cepat jak jumpa baby ..heheh best kan?adrian?heheh cuba bah kunun masukkan picnya di fb kak tom...share la kekiutannya..hehehe

    ReplyDelete
  2. ko tau mate... belum sampai sebulan.. Adrian ble nampak sudah.. aku panggil2 nama dia.. menoleh ni.. hahaha.. nnt aku upload aa mate.. yg palin best.. dia mau ikut2an nyanyi.. hahaha.. lucu sekali...

    Syukurlah... dia sihat..

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin