28 September 2009

Ya Allah..


Kita cuba menyimpan ALLAH didalam MASJID pada hari Jumaat ......

Mungkin malam JUMAAT?

Dan sewaktu solat MAGRIB SAJA?
Kita suka ALLAH pada masa kita sakit.....

Dan sudah pasti waktu ada kematian...
Walaubagaimanapun kita tidak ada masa atau ruang untuk ALLAH waktu bekerja atau bermain?

Kerana... Kita merasakan diwaktu itu kita mampu dan sewajarnya mengurus sendiri tanpa bergantung pada NYA. Semoga ALLAH mengampuni aku kerana menyangka...... bahawa nun di sana masih ada tempat dan waktu dimana ALLAH bukan lah yang paling utama dalam hidup ku. (nauzubillah) Ampuni aku Ya Allah...

Kita sepatutnya sentiasa mengenang akan segala yang telah DIA berikan kepada kita.
DIA telah memberikan segala-galanya kepada kita sebelum kita meminta.

RENUNGKANLAH

Sebarkan lah seandaianya ANDA BENAR-BENAR MENGHAYATI!!!

Ya aku CINTA ALLAH ...

Dia adalah sumber kewujudanku dan Penyelamatku.. Dia yg menentukan hidup ku.. pemberi rezki ku.. pelindung ku... YA Allah.. sesungguhnya Engkau maha pengasih.. Engkaulah yang mengerakkan ku setiap detik dan hari... TanpaNYA aku adalah HAMPAS yang tak berguna.

Ini adalah ujian yang mudah... Kalau anda benar meyintai ALLAH dan tidak berasa malu akan segala kebaikan yang telah diberi ALLAH kepada mu... sebarkan hal ini sekarang!!! Anda ada masa kah untuk berbuat demikian??

Susah vs. Senang

Kenapa susah sangat nak sampaikan kebenaran ?

Kenapa mengantuk dalam MASJID tetapi sebaik saja selesai ceramah kita segar kembali?
Kenapa mudah sekali menyampaikan perkara batil.. perkara yg tidak baik dan menyimpan hal-hal agama.. Hadiah yang paling istimewa yang pernah kita terima... Solat adalah yang terbaik.... Tidak perlu bayaran, tetapi ganjaran lumayan...

Tidak kah melucukan betapa mudahnya bagi manusia TIDAK Beriman PADA ALLAH setelah itu hairan kenapakah dunia ini menjadi neraka bagi mereka.

Tidakkah melucukan bila seseorang berkata " AKU BERIMAN PADA ALLAH " TETAPI SENTIASA MENGIKUT SYAITAN. (who, by the way, also "believes" in ALLAH ).

Tidakkah melucukan bagaimana anda mampu hantar ribuan email lawak yang akhirnya tersebar bagai api yang tidak terkawal.., tetapi bila anda hantar email mengenai ISLAM , ramai orang fikir 10 kali untuk berkongsi?

Tidakkah melucukan bagaimana bila anda mula menyampaikan hal ini anda tidak akan menyampaikan kepada semua rakan anda kerana memikirkan apa tanggapan mereka terhadap anda atau anda tidak pasti samaada mereka suka atau tidak?..

Tidakkah melucukan bagaimana anda merasa risau akan tanggapan orang kepada saya lebih dari tanggapan ALLAH terhadap anda....

* Semoga Allah memberi rahmat dan hidayaNya kepada kita yg telah menyampaikan hal ini.. semoga Allah melindungi kita dan sentiasa menjadikan hati dan jiwa kita tenang... Amin...

Terima KAsih Ya Allah..

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin